Ik heb me heel lang afgevraagd “waar ben ik nu eigenlijk van?” Waar ben ik nu goed in, wat is mijn uniek selling point. Blijkt, zeker als je een eigen bedrijf hebt, toch wel hele belangrijke vragen. Maar ook toen in vast dienst was, werd deze vraag mij vaak gesteld. Waar ben je nu echt goed in, waar wordt jij blij van.

En eerlijk ik wordt blij van heel veel dingen. Ik ben namelijk van nature enorm nieuwsgiering en niet een klein beetje, nee ik wil er dan ook wel meer van weten dan een klein beetje. En op welk vlak? Nou eigenlijk op elk vlak, als je me interesse hebt gewekt of dat het enorm belangrijk is voor de organisatie of bedrijf dan ga ik daar geen 100% maar 200% op aan. Ik ga praten met mensen, ik ga het internet afzoeken en als ik er een leuke cursus op tegen kom dan ga ik die volgen. Want ik wil er meer van weten. Maar door de gesprekken met mijn toenmalige manager kreeg het woord Generalist een hele negatieve bijklank. Het leek bijna wel of het iets slechts was, dat verwarde mij enorm. Was het dan niet goed om van veel dingen, veel te weten? Hoezo is dat geen meerwaarde voor een bedrijf? Ik ging hierdoor enorm twijfelen en ging opzoek naar mijn specialisme, want zo begreep ik je kunt maar in 1 ding heel erg goed zijn. En ook mensen die ik tijdens mijn zoektocht sprak hierover gaven aan, maak een keuze en verdiep je daar nog meer in.

Zoek je Focus.. Focus? Hoezo zoek je focus, ik merkte dat als ik me maar op 1 ding ging “focussen” ik vreselijk gedemotiveerd raakte, eerlijk gezegd vond ik dat maar saai. Maar elke keer kwam dat zinnetje weer langs “je wilt toch geen generalist zijn?” die weten altijd net niks. Je kunt maar in 1 ding goed zijn. Nou ben ik het daar vanuit de basis al niet mee eens. Voor mij kan je een hele goede vader of moeder zijn en fantastisch je eigen bedrijf runnen, een super vriend, vriendin, broer of zus zijn en kan je ook nog eens heel goed taarten bakken. Maar goed, ik ging meer voor mezelf werken en wederom werd mij de vraag gesteld, waar ben jij goed in, waarvoor moeten mensen bij jou zijn?

En weer hoorde ik, zoek je focus, zoek jouw unieke selling point, ik merkte dat dit voor mij steeds meer weerstand op ging roepen. Ik wilde heel graag voor mezelf beginnen, wilde heel graag alle ideeën die nog in mijn hoofd zaten uit gaan werken. Alles wat in de afgelopen jaren had geleerd gaan inzetten. En je raad het al, dit is op meerdere vlakken. Het heeft even geduurd voordat het tot me doordrong, ik ben geen generalist ik ben een allrounder!

En daar wordt ik verdomt gelukkig van. Het geeft me een drive, het geeft me de afwisseling en uitdaging die ik nodig heb. En sinds ik dit voor mezelf duidelijk heb, gaat het als een speer. Er zit zoveel in mijn hoofd waar ik iets mee wil, dat de ideeën staan te dringen welke als eerste naar buiten mag. Ik zoek mensen om me heen die mij inspireren en kunnen helpen op de vlakken waar ik niet zo goed in ben. En ik ben zo dankbaar dat ze met deze allrounder het avontuur aandurven op welk vlak dan ook. Herken je dit ook? Ik weet namelijk zeker dat ik niet de enige zal zijn die een fantastische allrounder is. Omarm het, wees trots op jezelf. Laat nooit iemand je duwen in iets wat je niet bent of zou willen zijn, het zal je creativiteit beperken.

Ben jij wel die specialist en werkt dat wel voor jou, super omarm die kracht. Ik ben stiekem nog wel een beetje jaloers dat je waarschijnlijk in 1 of 2 woorden kan uitleggen wat je doet en dat je daar een kei in bent. En ik denk dat je vast en zeker informatie hebt die mijn nieuwsgierigheid zal prikkelen.

Dus blijf mij maar uitdagen om ook meer op jouw expert vlak te leren.

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?