Het zonnetje en schijnt, maar buiten is het koud. Toch is het heerlijk weer om buiten te sporten. Al snap ik wel dat soms de inspiratie je een beetje in de steek laat. Vandaag geef ik je inspiratie ideeën voor buitensportlessen of die gewoon leuk zijn tijdens de schoollessen door.

Evenwicht; wist je dat je bij sleeën en glijden ook veel gebruik maakt van je evenwicht? Zet een leuk parcours uit met pionnen, denk ook eens aan een tunnel die je maakt van een kleed en tuinstoelen of tuintafels. Wissel af wie de slee trekt en wie zit. Voor meer uitdaging kan je ook achteruit op de slee gaan zitten of op de knieën. En als extra tje doe het parcours ook eens andersom.

Vanuit hetzelfde idee als hierboven kan je ook materiaal verplaatsen, zonder dat deze de grond raken. Zorg voor een parcours waarbij ze op meerdere punten spullen/ materiaal mee nemen tijdens hun rit op de slee. Denk hierbij aan wat kleiner materiaal als een bal of een hoepel, maar ook groter materiaal kan goed mee, zoals een autoband of een zak aardappelen.

Schermen is niet iets waar je misschien snel aan zal denken, toch zijn er hele leuke varianten te bedenken op deze sport. Maak bv 2 tallen, geef ze beiden een halve zwemnoodle. Teken een lijn op de grond met stoepkrijt Laat ze beide op de lijn staan met 1 been voor en 1 been achter. Houd de zwemnoodle in de hand waarvan de been ook voor is. Slaan met de noodle is verboden en ook het hoofd mag niet geraakt worden. Wie kan de ander zo uit zijn balans brengen dat hij van de lijn af stapt. Laat ze dit ook eens doen met de andere been voor. Geef het bij jongere jeugd een leuke naam of  noem ze enkel ridders, succes gegarandeerd.

Boompje verwisselen, een leuk spel waarbij samenwerking erg belangrijk is. Kies 1 of 2 starters. Verdeel de deelnemers over bomen en paaltjes. Het is de bedoeling dat de deelnemers steeds wisselen van boom/ paaltjes, het gaat dus echt om het wisselen, dat betekend wel dat je samen moet afspreken wanneer je tegelijk oversteekt want de starters mogen naar een boom die “onbemand” is.  Zodra je de boom/ paal los laat dan mag je niet meer terug.. Heb je geen boom meer dan ben jij de starter.

Denk ook eens aan al die oud Hollandsche spelletjes als hinkelen, stoepbranden, stand in de mand, buskruit, stelten lopen of touwtjes springen, plezier gegarandeerd.

Als laatste zijn de estafette vormen, ook een aanrader voor buiten, laat ze voorwerpen om en om naar de overkant brengen, of juist ophalen. Bij ophalen is het leuk om ze puzzelstukjes op te laten halen, en laat ze deze puzzel ook in elkaar zetten. Het leukste is uiteraard om er ook een paar stukjes bij te leggen die er niet bij horen 😉

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?