Hoe vervelend het soms ook is, soms zal je je doelen toch aan moeten passen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In dit artikel ga ik hier dieper op in!

Mijn ervaring met het moeten aanpassen van mijn doelen

Ik hou van doelen stellen, mezelf uitdagen en er voor gaan. Zo had ik aan het begin van dit jaar een sportief doel gesteld voor mezelf, een triatlon, niet een hele, maar een halve zou echt heel gaaf zijn. Aan de hand van dit doel, heb ik samen met mijn trainer subdoelen gesteld. Kleine stapjes zodat er steeds een succesmoment zou zijn en aan die subdoelen hebben we stappen gehangen. Wat heb je nodig, van wie en wanneer? Maar ook wat ga ik hiervoor doen. Eigenlijk niet anders dan de doelen die ik stel voor mijn bedrijf. Gaande weg kwamen we de verschillende obstakels tegen, geen probleem ik hou van obstakels. Een was wel een vervelende en op dit moment een niet te overwinnen obstakel, het dicht blijven van zwembaden hier in de buurt. Zelfs het buiten zwembad bleef potdicht. Nu hou ik echt niet van koud water, dus het zwemmen in open water laat ik nu in de winterperiode maar even voor wat het is. Het hardlopen daarin tegen ging steeds beter, extra hulp in geroepen van de fysio om efficiënter te kunnen hardlopen. Fietsen deed ik op mijn sportieve stadfiets, maar ook dat ging steeds beter. Gaande weg begon mijn knie steeds meer te zeuren, pijn na het lopen bleef steeds langer aan. Toch maar even langs het ziekenhuis voor een foto en advies op aandringen van mijn fysio. Vol goede moed naar het ziekenhuis dan maar, ik dacht nog even schoonmaken en we kunnen weer. Helaas vond de arts daar toch iets anders van, stoppen met hardlopen en springen was zijn advies. Nu had hij ook wel geluisterd naar wat ik normaal doe en wilde hij zeker meedenken. Hij gaf heel duidelijk aan, dat als ik ouder was geweest ik zeker in aanmerking zou komen voor een nieuwe knie. Wel dat legt wel even een bommetje onder mijn doelen voor dit jaar. Maar goed die nieuwe knie ga ik dus waarschijnlijk niet krijgen, wel zijn er nog andere opties die misschien zouden kunnen, daar hoor ik later meer over.

Bekijk wat jij wél kan

Ik heb ooit eens van iemand geleerd dat als je een tegenslag hebt je hier best van mag balen, of misschien wel even van moet balen. Spreek wel van te voren af hoelang deze baal modus mag duren, ga daarna opzoek naar alternatieven. Ik hanteer deze regel ook in mijn bedrijf en dus ook in mijn persoonlijke doelen. Na mijn baalmodus ga ik opzoek naar wat wel kan, welke mogelijkheden liggen er nog en welke past dan het beste. Natuurlijk baal ik nog van deze tegenvaller en zal ik niet helemaal het roer omgooien, fietsen en zwemmen kan zeker nog steeds. Tenminste als het zwembad weer open gaat. Dus vol goede moed van het weekend een racefiets gekocht en dit weekend aan het oefenen gegaan. Met vallen en opstaan, want het is toch wel een dingetje dat met je voeten vast klikken en weer los krijgen. En zo zal het altijd blijven gaan. In je werk, in je sport en in je prive leven. Balen mag, maar blijf er niet in hangen. Zoals het spreekwoord zegt, waar een deur dicht gaat, gaat er altijd weer een raam open. Het is aan jou wat je ermee doet.

Ben jij nog op zoek naar een coach? Ik help jou graag!

Met ruim 20 jaar ervaring in coaching en opleiden, weet ik precies hoe ik jou kan helpen bij het waarmaken van jouw droom! Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ik wil graag meer weten
Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?