Ben je ontslagen? Is dat vervelend of is dit juist een mooie kans om jezelf een nieuwe uitdaging te gunnen. Zag je het al aankomen? Dan zal je er anders in staan dan als het ontslag onverwachts kwam. Hoe dan ook er wat stappen om te doorlopen als je hoort dat je ontslagen bent. De eerste is afscheid en afstand nemen, van het bedrijf en van de collega’s. Je zult letterlijk moeten afkicken. Geef jezelf hier even de tijd voor, dit is echt niet in 1 dag gedaan. De volgende stap is wat nu? Ga je hals over de kop opzoek naar een andere baan of neem je even de tijd om terug te kijken en je te bedenken; Wat vond ik nu erg leuk in mijn vorige baan en wat helemaal niet? Mijn tip zou zijn om dit goed op te schrijven. Ik kwam er zo achter dat ik heel veel dingen leuk vond aan mijn vorige werk, maar ook een heleboel dingen niet. Voor mij was de grootste eye opener dat ik het helemaal niet leuk vond om voor een baas te werken en om te werken in een omgeving waar collega’s met mijn ideeën aan de haal gingen. Ik kwam er zo ook achter dat ik het erg leuk vind om redelijk kortstondige trajecten te begeleiden, dus met een duidelijk start en eindpunt. En ik kwam er achter dat ik erg leuk vind om het beste uit mensen te halen, om ze boven zichzelf uit te laten stijgen.

Mijn tip voor jullie is dan ook, ga opzoek naar waar jij blij van wordt. Dan is het daarna ook heel makkelijk om te bedenken en uit te schrijven wat heb je daarvoor nodig. En niet onbelangrijk wie heb je daarvoor nodig. Wie kan je helpen om jou boven jezelf uit te laten stijgen? Dat kan je partner zijn, een vriend, je ouders of een coach. Dat kan per onderdeel verschillend zijn, het is wel handig dat als je beslist om voor jezelf te beginnen dat je partner hier ook achter staat. Het zal zeker in het begin financieel wat betekenen voor jullie, maar ook qua tijdsinvestering. Ik heb samen met mijn partner goed  gekeken naar de verdeling van het huishouden en het halen en brengen van de kids naar de sportverenigingen. Daar ik veel in de avonduren werk, was dat voor ons wel handig om dat goed te bespreken en aan de voorkant hier afspraken over te maken.  Daarnaast hebben we samen gekeken wat dit financieel voor ons zou betekenen. Dat heeft in het begin er zeker voor gezorgd dat er per maand minder te besteden was, als je dit weet dan kan je hier rekening mee houden. Een bedrijf starten doe je namelijk niet zomaar van de ene op de andere dag.

Kom je er achter dat je graag voor een baas werkt, maar dan wil je wel met een baan waar jij blij van wordt, google dan eens de steekwoorden van je lijstje. Kijk eens wat daar voor een beroepen uitkomen en wat ook belangrijk is, kijk even of je al genoeg kennis en ervaring hebt voor dit beroep. Denk je van niet, ga dan opzoek naar leuke cursussen en opleidingen. Denk je van wel, dan is nu de tijd om die vacatures door te gaan zoeken. Ontslag is niet het einde van de wereld, het de kans voor een nieuw begin.

Chatten
1
Waar kan ik je mee helpen?
Waar kan ik je vandaag mee helpen?