Over ons

Ontmoet het team van SB Sport

Silvia Bos

“Sport- en beweegprofessional, verenigingen- fluisteraar, mentaal begeleider en positiviteitscoach.

Naast het opleiden en coachen van trainers, heb ik ook ondersteunend materiaal gemaakt voor trainers en coaches. Deze zijn te koop via de webshop. Zo is er bv een leuke, handige waaier met didactische tips voor de (startende) trainers en coaches. En een beweegkaartenbox met 199 verschillende generieke beweegvormen aan de hand van 11 verschillende basis vormen van bewegen.”

Inge Roquas

“Vanaf mijn jeugd heeft sport altijd een belangrijke rol gespeeld. Naast het volgen van de modeacademie heb ik mijn opleiding Gymnastiek N3 en Turnen N4 bij de KNGU, Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, afgerond. Vooral het geven van lessen gaf veel voldoening. Het was ook geen moeilijke keuze om daar uiteindelijk mee verder te gaan.

Vanuit mijn eigen bedrijf I-SportsToMove ben ik actief voor een brede groep binnen het bewegingsonderwijs. In verenigingsverband geef ik recreatieve turnlessen. Tevens verzorg ik opleidingen en bijscholingen.

Daarnaast ben ik zelf graag in beweging. Na jaren te hebben getennist en groepslessen op de sportschool te hebben gedaan, volg ik op dit moment verschillende yogalessen zoals: Vinyasa Flow, Yoga &Kracht en Critical Alignment. Verder vind ik het heerlijk om te lopen en te skiën in de bergen, maar ook loop ik graag in de duinen en op het strand.

Veel energie haal ik uit het geven van Ouder & Kindgym en het ontwikkelen van lesideeën met betrekking tot het jonge kind.

Mijn doel is om iedereen verantwoord te laten bewegen op hun eigen niveau. Verder is het fijn om mensen te kunnen motiveren en mijn passie voor bewegen te kunnen delen.

Het begint allemaal bij de allerkleinsten: samen ontdekken, zelfvertrouwen krijgen en vooral VEEL (beweeg)PLEZIER hebben.”

Liecke Blom

“Van jongs af aan ben ik altijd al gefascineerd door sporten en de sportende mens. Dit uitte zich in vele uren op een ijsbaan doorbrengen en uren op mijn racefiets te rijden. Naast het zelf jaren lang veel trainen, heb ik door wat blessures een nieuw missie gevonden rond het sporten. Ik heb jaren training geven op verschillende niveaus binnen het schaatsen, zowel de altijd enthousiaste jeugd als een groep toptalenten (subtop Nederland). Hoe meer tijd ik eraan besteedde hoe meer de vraag ontstond hoe ik nu beter kon worden door te trainen, hoe werkt dat, hoe werkt een spier nu eigenlijk?

De vragen bleven hangen dus een opleiding tot fysiotherapeut kon niet uitblijven, maar het bleef knagen naar meer inzicht in sporten. Dus ik ben in 2005 afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut. Zo ben ik al jaren werkzaam als fysio en zijn vele sporten de revue gepasseerd. Door steeds beter te begrijpen hoe een lichaam werkt kan ik, ongeacht de sport, mensen helpen om het plezier in sporten behouden of terug te vinden ondanks die vervelende blessure of noodzakelijk revalidatie.”

Alida Bruggink

“In het Gelderse Eefde staat het huis waar ik samen met mijn man Arti en dochter Laura woon.

Vanaf de eerste dag dat ik als vijfjarige voet zette in de gymnastiekzaal van Gymnastiekvereniging K.D.O. (Kracht Door Oefening) in Amsterdam, wist ik dat de gymsport echt iets voor mij was!
Later verhuisden wij naar Warnsveld en gingen wij direct op zoek naar een gymzaal. Vanaf dat moment ben ik eigenlijk nooit meer gestopt met de gymsport en bracht ik al mijn vrije tijd door in de zaal, ik sliep er nog net niet. Al snel mocht ik de rol van assistent vervullen en werd ik ook actief bij de peuters & kleuters-, jongens- en meidengroepen.
Op 16 jarige leeftijd mocht ik beginnen aan de VLG opleiding (Verenigings Leider Gymnastiek) en dat was voor mij een feestje!

Vanaf mijn 18e ben ik in Lochem eigen groepen gaan lesgeven voor ongeveer 17-22 uur in de week.
Later ben ik ook gaan lesgeven in Zutphen en Deventer. In Zutphen geef ik nog steeds les, maar nu alleen nog aan de groepen ouder & kind gym.
Daarnaast ben ik mij blijven ontwikkelen en bijscholen. Mijn motivatie en enthousiasme voor de sport bleef niet onopgemerkt en ik werd gevraagd als docente voor de jury-, en assistenten opleidingen bij de KNGU. In deze functie heb ik al vele nieuwe assistenten en juryleden mogen scholen voor de gymnastiek. Later is daar de scholing tot verenigingsleider(nu KSS 3 gymnastiek) bijgekomen en dat doe ik nog steeds met veel plezier.

In mijn vrije tijd werk ik met veel plezier in een restaurant waar ik met dezelfde gedrevenheid mensen graag voorzie van een hapje, drankje en gezelligheid.
Per 1 september heb ik zelfs een aantal lessen opgegeven om naast de opleidingen en ouder- peuterlessen te gaan werken in een familie restaurant bij ons in de buurt, waar je mij vooral op de woensdag, donderdag en vrijdag kan vinden.

De meeste energie haal ik uit het doorgeven van mijn passie voor de gymnastieksport. Mensen opleiden in deze tak van sport waardoor zij nieuwe of andere inzichten verkrijgen die zij dan weer in hun thuissituatie kunnen toepassen. Dat is mijn missie!”

Jet Geerdink

“In de rol van trainer/coach niveau 4 ben ik voornamelijk werkzaam als docent en examinator voor de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU), het ROC TOP in Amsterdam, het ROC in Hilversum en als examinator voor de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Amsterdam.

Van 2003 tot 2016 heb ik KSS-opleidingen opgezet voor de KNGU en daarnaast heb ik leidinggegeven aan de organisatie van het jaarlijkse KNGU-congres voor trainers/coaches.

Bij NOC*NSF ben ik opgeleid tot Vertrouwens Contact Persoon en inmiddels ben ik ook aangesteld als VCP bij een Nederlandse Topsportclub. Verder treed ik ook op als mediator bij het bespreken van clubproblemen.

Met veel enthousiasme ga ik samen met het team van SB Sport het daarvoor ontwikkelde generieke leerprogramma, door middel van scholingen en opleidingen, overbrengen op sporters in zo veel mogelijk verschillende disciplines.”

“Ik geloof in de kracht van breed motorisch bewegen, een basiskwaliteit voor elke tak van sport.”

Partners

Neem contact op

Stuur mij een bericht. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.    Chatten
    1
    Waar kan ik je mee helpen?
    Waar kan ik je vandaag mee helpen?